Henkinen kiusaaminen / Mental bullying

NOTE: Per usual, the translation will be found on the next page.

Aloitetaanpas uutta aihetta, ei niin mukava mutta tästäkin on hyvä puhua enkä ole täysin varma osaanko/pystynkö kunnolla selittämään tätä asiaa ymmärrettävästi.

Tiedättekö sen tunteen kun jäätte porukan ulkopuolelle haluamatta? Minä nimittäin ainakin tiedän, ja se on todella perseestä suoraan sanoen koska vaikka haluaisi olla porukassa niin se ei läheskään aina tapahdu. Tämä on yksi vakavimmista kiusaamisen muodoista.

Nuorisotalolla kun olen todella pitkään käynyt vuosina 2012-2015, niin yhdessä vaiheessa olin periaatteessa yhdessä porukassa mukana mutta jossain vaiheessa siinä kävi niin etten enään ollutkaan kun he eivät enään siellä käyneet eivätkä mulle mitään ollut sanonut. Siitä huolimatta vaikka yritin kysellä jos pääsisin mukaan niin en päässyt tai seura ei kiinnostanut, tiedä sitten mikä siinä oikein oli ongelmana.
Tiedän aika paljon ihmisiä edelleen ketkä nuorisotalolla on ainakin käynyt, mutta heistä suurintaosaa ei edes kiinnosta mulle puhua vaikka näkisi jossain. Tietyt ihmiset ketkä siihen samaan porukkaan kuuluu kyllä mulle puhuu, mutta ei todellakaan edes puolet vaikka tiedänkin heidät ja he mut ainakin nimeltä, jos ei muutoin. En lähde nimeämään ketään, mutta tiedätte todennäköisesti itse ketä tarkoitan, jos satutte tätä lukemaan. Tulitte mm. Aurafesteil vastaan ja olin hetken iloisempi, kun tuli tuttuja vastaan mutta sitä ei kauaa kestänyt kun huomasin ettei mua taaskaan oteta mukaan vaikka oisitte hyvin voinut edes kysyä. 🙁

Tämä on sellainen asia minkä muistan kuin eilisen päivän, ja todennäköisesti tulen muistamaan todella pitkään kun se ei kovin helposti unohdu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *