Kaverien olemassaolo / The existance of friends

Note: International friends, you know where to find it in the right language.

Tämä on aihe, josta ei tietääkseni juurikaan myöskään puhuta. En tiedä miksei mutta on korkea aika, että joku ainakin ottaa sen puheeksi.


Karu faktahan on se, että ihminen voi tuntea niin ettei olisi kavereita vaikka niitä olisikin. Se riippuu esimerkiksi siitä, että näkeekö niitä ollenkaan, ovatko he esimerkiksi liian kiireisiä kokoajan, jos asuvat liian kaukana ettei näkeminen sen vuoksi ole mahdollista tai sitten heitä ei oikeasti vain kiinnosta nähdä. Sellaisiakin ihmisiä valitettavasti on, jotka eivät sano suoraan jos eivät halua seuraasi vaikka saattavatkin esittää kaveriasi. Vaiken tilanteen tulessa vähintäänkin huomaa ketkä ne oikeat kaverit on, ja ketkä ei.

Haluan tästä sen vuoksi puhua kun itselläni on kokemusta juurikin tälläisistä kavereista, ketkä eivät varsinaisesti sano etteivät halua olla tekemisissä vaan esittävät muuta. Ammattikoulustani on hyvä ottaa esimerkki kun siellä oli yksi tyttö, jolle seurani kelpasi aluksi mutta jossain vaiheessa hän korvasi minut toisella ihmisellä. Eikä sanonut suoraan mitään syytä miksei nähty enään vapaa-ajalla. Tämän johdosta en vain yksinkertaisesti enään ole hänen kanssaan tekemisissä koska sellaisia ihmisiä en kaipaa elämääni.

Vanhoista kavereistani myös aika moni kuuluu tähän kategoriaan valitettavasti, eli kokoajan antoivat tekosyyn sille miksei voida nähdä. Samalla kuitenkin he näkivät muita kavereitaan, josta tieto löysi tiensä minunkin korviini. Osan kanssa tuntenut yli 5-vuotta ja sekään ei tunnu merkitsevän yhtään mitään nykyään. Siellä on myös tietty osa näistä kavereista ketkä ei edes enään pidä yhteyttä vaikka en edes tiedä syytä, mutta kun yritin ottaa yhteyttä kirjeellä niin kukaan ei vastannut niihin eli ei voi ainakaan sanoa, että en olisi yrittänyt ottaa yhteyttä.

Pyydän kaikkia miettimään todella tarkaan miten kohtelette ihmisiä, myös sellaisia kenen kanssa ette välttämättä haluisi viettää aikaa. Itse olen kaivannut eniten sitä että olisi pokkaa sanoa suoraan eikä kierrellä asiaa. Sitä olisin pystynyt arvostamaan, että tulee suoraan sanomaan syyn. Tiedän kyllä tosin, että en todennäköisesti koskaan saa sitä syytä tietää tälle.

Varsinkin te, jotka olette samasta pikku kylästä, niin miettikää vähän miten oikein kohtelette ihmisiä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *