Ikä ja ulkonäkö painoitteisuus sekä sen vaikutus muihin

NOTE: I don’t know how to translate this article correctly, so I won’t be writing an English translation for it.

Sehän on validi fakta, että nykyään tosi monet katsovat toisia ihmisiä vain iän ja ulkonäön perusteella tai ainakin sen perusteella päättävät jos tutustuvat/puhuvat niille. En varsinaisesti tiedä mistä tämä johtuu, mutta oma veikkaukseni on mediasta/mainoksista saatu kuva.

Omasta mielestäni kun ikä ei todellakaan sano ihmisestä mitään, yhteisiä asioita/mielenkiinnon kohteita voi olla vaikka ikäeroa olisikin esim 5-vuotta.
Sellaisiakin ihmisiä on ketkä saattaa näyttää hyvältä monenkin silmään, mutta silti olla tosi yksinäisiä tai sellaisia kenellä ei juuri kavereita silti ole. Itseä ihmisessä kiinnostaa enemmän se minkälainen hän on eikä se miltä hän näyttää tai minkä ikäinen kyseinen henkilö on ja jos tätä ei voi hyväksyä niin mun kanssa ei tarvitse olla myöskään tekemisissä.

Läheskään kaikilla siis ei todellakaan ole itseä vanhempia/nuorempia kavereita sen takia, että kyse olisi hakijasta vaikka siitäkin jossain tapauksissa saattaakin olla kyse vaan siitä, että on oikeasti ihmisiä ketkä ovat samanhenkisiä eikä se ole laisinkaan huono asia kun tosiaan oman henkisten ihmisten kanssa aikaa viettäminen on se mukavin tapa.

Itselle tullut paljonkin sellaisia ihmsiä vastaan ketä ei mikään muu tunnu kiinnostavan kun toisen ulkonäkö, jonka vuoksi muhun ei ole esimerkiksi haluttu edes tutustua, näkemisestä puhumattakaan. Tästä seuraa helposti se että saa sen kuvan ettei kelpaa sen näköisenä kun on vaikka niin ei välttämättä olisikaan. Tästä seuraa huono itsetunto, jonka parantamiseen menee todella kauan aikaa kun melkein aina kun somessa yrittää ihmisiin tutustua niin sitä tulee vastaan. Halusi sitten tai ei.

Nykyään aina kun yritän tutustua uusiin ihmisiin niin tästä on jäänyt jäljet siten, että odotan aina sitä kun kysytään melkein ekana kuvaa ja sitten sen jälkeen poistetaan kokonaan esim snäppi kavereista. Sen jälkeen tulee vaan todella huono fiilis, että miksi edes yrittää.. Se on todella ärsyttävää, mutta se ilon tunne kun löytää ihmisiä kenelle ikä tai ulkonäkö ei mitään merkitse niin se on todella mukavaa. 🙂

Koittakaas ihmiset siis oikeasti miettiä, että mikä tarve on erotella ihmiset ulkonäön tai iän takia. Iän ymmärrän kyllä tavallaan, mutta kannattaa silti miettiä. Sosiaalisia normeja voi hyvin sen verran joustattaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *